Veselin-Todorov

БТПП и експерти представят възможности за финансиране на ВЕИ за бизнеса

Съветът на браншовите организации при Българска търговско-промишлена палата (БТПП) организира  събитие на тема „Соларна енергия за бизнеса – етапи на реализация и възможности за финансиране“. Събитието ще се проведе в хибриден формат на 25 януари от 15:00 до 17:00 часа в зала „А“ на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и ще бъде излъчвано и онлайн.

Събитието ще бъде открито от Цветан Симеонов – председател на Управителния съвет на БТПП и Гена Събева – председател на Съвета на браншовите организации при БТПП. По темата  за основните изисквания към компаниите за развитие на проект чрез европейска програма „Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията“ ще говорят Деница Николова и Мария Христова от EUConsult.BG – една от първите компании в България, специализирана в подготовка и управление на проекти за безвъзмездно финансиране от националните и европейски фондове.

Участниците в събитието ще имат възможност да научат повече и за стъпките в процеса на изграждане на соларна централа, както и рисковете и проблемите, съпътстващи инвестицията от Росица Чопева и Роза Иванова от xFigureFinance – независима консултантска компания с опит във ВЕИ сектора над 10 години и активни проекти с инсталирана мощност от над 400 MWp в България и съседни държави.

Инж. Веселин Тодоров – председател на Сдружение „Соларна Академия България“, експерт в областта на ВЕИ и собственик на компанията ВВТ Инженеринг ще представи пред аудиторията ползите от изграждане на фотоволтаичните централи като даде и реални примери от практиката. Той ще коментира и темата, свързана с административните стъпки и пречки в процеса на изграждане на фотоволтаични централи.

Събитието „Соларна енергия за бизнеса – етапи на реализация и възможности за финансиране“ е насочено към инвеститори, комапании и организации, които искат да изградят фотоволтаични централи и да бъдат енергийно независими. Експерти в областта на финансирането, проектирането и изграждането на фотоволтаични централи ще предоставят полезна информация за  стъпките в процеса на изграждане на соларна централа, актуалните възможности за финансиране чрез европейски програми, както и потенциалните рискове и проблеми, които могат да съпътстват такъв тип инвестиция.

Tags: No tags