Veselin Todorov

В Елин Пелин ще се проведе информационна среща за програмите за енергийна ефективност

На 8 февруари (сряда) от 16:30 часа в сградата на Община Елин Пелин, ет. 1, залата на Общински съвет, ще се проведе събитие, организирано от Сдружение „Соларна Академия България“, съвместно с Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Община Елин Пелин във връзка с програми за енергийна ефективност за бизнеса и гражданите под надслов „Зелена енергия за бизнеса – ползи и финансиране“.

Основните теми, които ще бъдат разглеждани и дискутирани по време на информационната среща са ползите на соларната енергия за бизнеса, етапите и препятствията при изграждането на соларни централи и какви са възможностите за финансиране по различни европейски програми.

Събитието „Зелена енергия за бизнеса – ползи и финансиране“ е насочено към инвеститори, комапании, организации и граждани, които искат да изградят фотоволтаични централи и да бъдат енергийно независими. Експерти в областта на финансирането, проектирането и изграждането на фотоволтаични централи ще предоставят полезна информация за  стъпките в процеса на изграждане на соларна централа, актуалните възможности за финансиране чрез европейски програми, както и потенциалните рискове и проблеми, които могат да съпътстват такъв тип инвестиция.

Д-р инж. Веселин Тодоров – експерт в областта на проектирането и изграждането на фотоволтаични централи, основател и председател на Сдружение „Соларна Академия България“ ще представи темите, свързани с ползите от възобновяемите енергийни източници и ще очертае това на какво е важно да обърнем внимание при изграждането на соларни централи. Галя Менова – собственик на компанията „ХЮМАНКОНСУЛТИНГ“ ЕООД и експерт Европейски програми и проекти ще разясни пред аудиторията теми, свързани с предстоящите програми за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост. Росица Чопева – финансов експерт с над 10 годишен опит в проектно финансиране на фотоволтаични централи и партньор в xFigureFinance ще говори по темите, свързани с извън-европейски финансирания и възможности, от които могат да се възползват инвеститорите. Стоянка Китик от Интеко Инвест ще представи пред гостите на събитието възможностите по Плана за възстановяване и устойчивост и Програма за развитие на селските райони (2023 – 2027 година). В дискусиите ще вземе участие и Цветан Симеонов – председател на Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

Събитието е безплатно и отворено за всички, които провяват интерес към инвестиция в соларни системи.

Tags: No tags