Event Poster

„Грийнпийс“ – България и Solar Academy срещат образованието и бизнеса на 21 юни

„Грийнпийс“ – България и новосформираното сдружение „Соларна Академия България“ (Solar Academy) организират съвместно събитие „Образование и бизнес заедно в енергийния преход“. То ще се проведе онлайн от 10:00 часа в най-дългия ден от годината – 21 юни.  

В събитието ще вземат участие представители на Българска соларна асоциация, Българска фотоволтаична асоциация, Българска търговско-промишлена палата, представители на бизнеса от ВЕИ сектора, както и директори и учители от цяла България.

Двете организации стартираха съвместна инициатива, свързана с подобряването на връзката и сътрудничеството между образованието и бизнеса в сферата на ВЕИ сектора.  

В първия етап фокусът е поставен върху подкрепата на развитието и осигуряването на възможности за стаж и обучение на учениците от специализираните ВЕИ паралелки в средното образование в цялата страна, като бъдещите планове са да се подкрепят и университетите.

Целта на срещата ще бъде опознаване на нуждите и възможностите на двете страни, дискусии, създаване на потенциални партньорства и формиране на работни групи, които да подпомагат развитието на образованието в сферата на възобновяемите енергийни източници.

Tags: No tags