Energy Week Black Sea

Сдружение „Соларна Академия България“ е партньор на Energy Week Black Sea 2024

От 6 до 8 февруари в Букурещ, Румъния, ще се проведе международната конференция за инвестиции във възобновяеми енергийни източници Energy Week Black Sea. Събитието събира на едно място представители на правителствата, инвеститори, бизнеса и експерти от сектора от Румъния, България, Украйна, Молдова, Грузия и Турция, както и международни финансови институции и големи мултинационални инвеститори за диалог, насочен към насърчаване на внедряването на възобновяема енергия в региона и привличане на преки чуждестранни инвестиции.

За първи път Energy Week Black Sea 2024 обединява група от най-прогресивните индустриални и търговски компании в региона, за да насърчи внедряването на възобновяеми енергийни източници и прехода към сигурна, чиста и достъпна енергия. Програмата на тазгодишното издание включва дискусии и презентации на теми като финансиране на проекти за възобновяема енергия, ролята на съвременната индустрия за даване на възможност за зелен преход, търговски и партньорски взаимоотношения между страните, както и други актуални теми от сектора.

Сред участниците в дискусиите по време на конференцията са Себастиан Бурдуджа – Министър на енергетиката на Румъния, Виктор Парликов – Министър на енергетиката на Република Молдова, Ярослав Демченков – Заместник-министър на енергетиката на Украйна, Олександр Репкин – специален пратеник на министъра на външните работи на Украйна по икономическата дипломация, член на УС на Украинския съвет по водород и други.

България ще бъде представена от председателя на Сдружение „Соларна Академия България“ – д-р инж. Веселин Тодоров, който ще модерира една от дискусиите по време на отделните панели. В рамките на дискусията, участниците от различните държави ще обсъдят развитието на възобновяемите енергийни източници във всяка страна, с фокус върху добри практики за навлизане на местните пазари и създаване на нови партньорства.

Сдружение „Соларна Академия България“ е официален партньор на събитието. Членовете, партньорите и всички последователи на организацията могат да се възползват от специална отстъпка от 15% за участие в конференцията с промокод EWBS24_SolarAcademy.

Повече информация за международната конференция Energy Week Black Sea 2024 можете да откриете на адрес  https://bsenergyweek.com/

Tags: No tags