News_KEP

Сдружение „Соларна Академия България“ взе участие в заседание на КЕП

Председателят на Сдружение „Соларна Академия България“ д-р инж. Веселин Тодоров взе участие в заседание на Комисия по енергиен преход (КЕП) на 14 август, което се проведе в сградата на Министерство на енергетиката. Заседанието се осъществи в хибриден формат и в него участваха 22 души, включително членове на комисията и наблюдатели.

Главната тема на заседанието беше обсъждането на моделиране на сценарии за въглищен преход, свързан с изготвянето на препоръки за Пътната карта за климатична неутралност. Основният акцент падна върху конкретни действия за представянето на Доклад със сценарии и препоръки за приемане от Министерския съвет на Пътната карта за неутралност по отношение на климата.

Г-жа Мариета Немска, директор на дирекция „Координация на политики и концесии“ в администрацията на Министерския съвет, която е и председател на Комисия за енергиен преход (КЕП) подчерта важността на участието на всички присъстващи и изрази увереност, че работата r; ще подпомогне реализацията на мерките от Националния план за възстановяване и устойчивост, свързани с енергийния преход в България.

Съдържанието на заседанието обхвана и предстоящите промени в структурата и правомощията на комисиите, свързани с Консултативния съвет за Европейската зелена сделка. Г-жа Немска информира участниците, че скоро ще бъде обявено ново постановление на Министерския съвет, което ще уточни административните и организационни аспекти на комисиите.

Tags: No tags